Sediul Telefoanelor

by - December 27, 2017

Cum populaţia era în creştere şi tehnologia începea să joace un rol din ce în ce mai important în viaţa oamenilor, Direcţia Poştei decide că e necesară construirea unui sediu al telefoanelor.

Astfel în anii '30 se alege un teren în apropierea sediului Poştei, pe strada Vasile Alecsandri numărul 12 şi  este desemnat  celebrul arhitect Constantin Nănescu "Cotone" pentru proiectarea noului imobil. Nănescu realizează o clădire în stil art deco cu parter şi etaj.

Clădirea prezintă o uşoară tuşa a motivului ziguratului - motiv foarte prezent în acele vremuri la clădirile de birouri şi în special la zgărie norii din Statele Unite.

Însă cine a fost Constantin Nănescu?

Reputat arhitect interbelic acesta îşi avea biroul la Bucureşti.Ca stiluri s-a profilat pe neoromânesc şi art deco. În 1942 acesta preia catedra de construcţii din cadrul Politehnicii din Bucureşti. Printre lucrările sale ce pot fi găsite în multe oraşe din ţară se remarcă catedrala din Sulina, Şcoala Normală de Băieţi Tecuci - actualul Colegiu Naţional Agricol şi Economic, magazinul Staicu din Câmpulung Argeş etc.

You May Also Like

0 comments